CAPjobsLOGO

Video transcripts

Transcript Shell Film

De video start met het logo van Shell in een wit vlak. Op de achtergrond klinkt een up tempo muziek. De film begint. We starten buiten bij het hoofdkantoor van Shell.  We zien vlaggen en lopen versneld door de lobby. We komen uit in de kamer van de heer Dick Benschop.

De video wordt stil gezet en er verschijnt, door middel van computergeluidjes, een paspoort op het beeldscherm. Rechts op het paspoort staat een foto van Dick Benschop en aan de linkerkant de volgende informatie:

Dick Benschop

President Directeur Shell Nederland

Logo Shell

Er volgt een CAP100 bumper met een swoof geluid en dan verschijnt Dick Benschop links in beeld, rechts van hem staat het CAP100 logo in een paarse achtergrond. Hij zit zijn kantoor. De camera maakt een mediumportret van hem. Hij vertelt, het uptempo muziekje blijft zacht doordraaien onder zijn verhaal:

Diversiteit is voor Shell al heel veel jaren belangrijk. En dat heeft eigenlijk niet eens met maatschappelijk verantwoord ondernemen te maken. Ja, het is sociaal het juiste, maar het gaat ook echt om wat voor een bedrijf we zijn. We werken in ontzettend veel landen. Nationaliteiten zijn belangrijk, mannen en vrouwen. We kijken natuurlijk naar wie zijn onze klanten wereldwijd, we kijken naar onze werknemers. We willen graag een afspiegeling zijn van de maatschappij waarin we werken dus dat speelt allemaal een rol. Misschien één ding voor Shell zelf is ook nog heel belangrijk, we zijn een bedrijf wat heel veel moet en wil innoveren voor de toekomst van energie. En we hebben geleerd en we weten dat een divers bedrijf, diverse teams, mannen, vrouwen, verschillende soorten mensen, maar ook mensen met een handicap of een beperking, dat bij elkaar, levert de beste cocktail op die de meeste innovatie oplevert.

Er volgt weer een bumper met swoof geluid, het CAP100 logo zweeft door het beeld. We komen weer terug bij Dick. Het CAP100 logo staat nu links in beeld. Dick vervolgt:

Shell is altijd op zoek naar talent. Zelfs in economisch moeilijke tijden nemen wij nog steeds mensen aan, in Nederland zelfs misschien wel 700-800 per jaar. Van alle opleidingsniveaus, van MBO zeg maar, technische beroepen tot universitair afgestudeerden. Er zijn natuurlijk ook weer bedrijven die voor ons werken, in de beveiliging of in andere sectoren, de catering. We hebben eigenlijk heel veel verschillende soorten werk. Je kent Shell natuurlijk van de benzine stations, maar we hebben een laboratorium, we hebben een hoofdkantoor, we hebben dus heel veel verschillende soorten plekken waar mensen kunnen werken.   

Wederom een bumper met geluid, de lay out wordt weer omgedraaid. Dick vertelt: Ik heb ook geleerd in mijn omgang met mensen met een beperking dat ze iets heel bijzonders hebben. Namelijk niet alleen hun beperking, maar ook wat ze er mee doen. Heel veel mensen hebben groot doorzettingsvermogen om ondanks de beperking, toch te komen waar ze willen komen. En ze hebben vaak ook een bijzondere eigenschap daarnaast. Iemand die een bepaald iets heeft, die gaat compenseren die gaat iets anders heel goed ontwikkelen. Daar moeten we iets extra’s voor doen. Daar moet ook in de organisatie ruimte voor gemaakt worden. We doen dat heel graag, maar dat heeft net wel een zetje nodig en daar kunnen we ook van andere bedrijven leren, ook via CAP100.

Het CAP100 logo verschijnt groot in beeld, op een paarse achtergrond en houdt 5 seconden aan met de slotakkoorden van de up tempo muziek. Einde film.

Share